انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

ابتلای ۵ درصد از سالمندان کشور به بیماری دمانس

  • کد خبر: ۱۵۳۳۸۱
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۰
ابتلای ۵ درصد از سالمندان کشور به بیماری دمانس
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه از میان جامعه افراد بیش از ۶۵ سال حدود ۵درصد مبتلا به دمانس متوسط و شدید هستند، از تدوین طرح غربالگری اختلالات شناختی (دمانس و آلزایمر) در سالمندان ۶۰ تا ۷۵ساله خبر داد.

افروز صفاری‌فرد با بیان اینکه سرعت رشد جمعیت سالمندی در ایران به‌گونه‌ای است که طی ۴۳ سال (از سال ۱۳۵۵ تا سال ۱۳۹۸) جمعیت سالمندی از ۵ به ۱۰درصد رسیده و دو برابر شده است، به خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: قاعدتا این افزایش دو برابری باید طی ۱۰۰ سال اتفاق بیفتد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۲۰ این جمعیت به ۲۰درصد هم برسد. این روند جمعیتی حاکی از آن است که باید برای آن برنامه‌ریزی‌ کنیم، در غیر این صورت سالمندی جمعیت که یکی از موفقیت‌های زندگی بشری است، به چالشی بزرگ تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی دبیرخانه سالمندی کشور است و سند ملی سالمندی را نیز تدوین کرده است، ادامه داد: یکی از اهداف این سند حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان است. با استناد به این بند باید علل افت عملکرد سالمندان بررسی شود.

به گفته معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، یکی از علل افت عملکرد میان سالمندان زیر پوشش، اختلالات شناختی است که به کاهش حافظه منجر خواهد شد. در این میان دمانس و آلزایمر از اختلالاتی است که موجب تخریب شدید حافظه، جهت‌یابی و شناخت در فرد می‌شود و در نهایت عملکرد خانوادگی و اجتماعی او نیز مختل و فرد نیازمند مراقبت‌های طولانی‌مدت می‌شود.

صفاری‌فرد با اشاره به اینکه از میان جامعه افراد بیش از ۶۵ سال حدود ۵درصد مبتلا به دمانس متوسط و شدید هستند، معتقد است که تشخیص بموقع دمانس و آلزایمر می‌تواند از افت عملکرد فرد جلوگیری کند. هر یک سالی که این بیماری زودتر شناسایی شود، می‌توان افت عملکرد فرد را پنج سال به تعویق انداخت. در همین راستا پس از نشست‌های متعدد با کارشناسان و متخصصان این حوزه، طرح غربالگری اختلالات شناختی (دمانس و آلزایمر) در سالمندان ۶۰ تا ۷۵ساله در تابستان سال جاری تدوین شد.

وی با بیان اینکه این طرح دارای چهار مرحله آگاه‌سازی، غربالگری، تشخیص و درمان و توانبخشی است، گفت: غربالگران آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند و تست‌های غربالگری برایشان تعریف شده است. در این میان به‌واسطه تعامل موجود میان این مؤسسات و اداراتی مثل سازمان بازنشستگی و شهرداری‌ها که سالمندان مراجعه می‌کنند، غربال به‌صورت رایگان برای آن‌ها انجام خواهد شد. پس از انجام غربالگری افراد مشکوک به دمانس و آلزایمر به پزشکان متخصص ارجاع داده می‌شوند و در صورت نیاز به انجام اقدامات پاراکلینیکی، ارجاعات صورت می‌گیرد. در صورتی که تشخیص ابتلا به دمانس یا آلزایمر برای افراد داده شود، به واحدهای درمانی ارجاع داده می‌شوند.

به گفته معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، هزینه درمان دمانس و آلزایمر برعهده افراد است. البته افرادی که دمانس برای آن‌ها تشخیص قطعی داده شده است، می‌توانند از طرف صندوق حمایت از بیماران خاص نیز کمک‌هزینه‌های مربوط به درمان و توانبخشی را دریافت کنند.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: اجرای این طرح از اوایل بهمن‌ماه ۱۴۰۱ در دو استان یزد و قزوین کلید خورد و همه مراحل اجرای طرح به‌صورت رایگان با همکاری انجمن آلزایمر ایران و مؤسسات فعال مجری در این دو استان انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->